maandag 12 februari 2018

'Het is Rusland zelf dat afziet van Minsk-akkoorden'

Niet Oekraïne, maar juist Rusland neemt afstand van de Minsk-akkoorden. ''Het is Rusland dat z'n verplichtingen niet nakomt, dat zich agressief blijft gedragen jegens Oekraïne'', reageert Mariana Betsa, woordvoerster van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken, op het interview van de Russische minister Sergej Lavrov waarin hij Oekraïne waarschuwt voor de gevolgen van de integratiewet voor de Donbas.

Die wet is Rusland een doorn in het oog, aangezien het buurland daarin expliciet als de agressor in Oost-Oekraïne wordt aangewezen. Rusland waarschuwt ook voor de gevolgen van het Amerikaanse voornemen om dit jaar Javelin antitankraketten aan Oekraïne te leveren.

Intussen schrijft defensiespecialist Stephen Blank in een artikel voor The Second Line of Defense dat het mogelijk niet bij de Javelins blijft. ''Oekraïne zit nog altijd te springen om met name radarapparatuur. Het is sinds 2014 zelf heel goed in staat gebleken om nieuwe wapens en materieel te produceren, maar het kan niet op tegen de geavanceerde apparatuur van de Russen.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: