woensdag 14 februari 2018

Inlichtingenchef VS ziet reële kans op vervroegde verkiezingen Oekraïne

De Oekraïense bevolking is erg ontevreden over het regeringsbeleid en dat kan er volgens directeur Daniel Coats van de Amerikaanse inlichtingendiensten toe leiden dat er vervroegde verkiezingen komen. Coats waarschuwt dat de Oekraïners ''gefrustreerd zijn over het langzame tempo van de hervormingen, de lage lonen en hoge woonlasten, het gevoel dat de corruptie eerder toeneemt dan afneemt en de politieke tegenstellingen die zich steeds scherper aftekenen''.

''De oppositie zal proberen om al die ontevredenheid aan te wakkeren om de positie van president Petro Porosjenko en zijn regeringscoalitie te verzwakken in de aanloop naar de verkiezingen in 2019'', aldus de Amerikaanse inlichtingenchef. In maart volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen in Oekraïne, in oktober parlementsverkiezingen.

Coats voorziet echter dat de regeringscoalitie eerder uiteen valt. In zijn rapport over de situatie in Oekraïne constateert hij verder dat het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne voortduurt, met af en toe perioden met meer of minder geweld. ''Een groot offensief valt dit jaar niet te verwachten, al kan dat altijd veranderen als één van de strijdende partijen z'n posities significant weet te verbeteren.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: