donderdag 22 februari 2018

Opnieuw soldaat gedood, vier soldaten gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood, terwijl vier soldaten gewond raakten bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er waren in totaal twintig aanvallen op het leger. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en er werden pantserwagens ingezet bij het aanvallen van de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske.

De soldaten bij de dorpen Krimske, Novo-Oleksandrivka en Katerinivka werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren en tegen de soldaten bij de dorpen Loehanske, Zalizne en Novoloehanske werden bestookt met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Tegen die bij het dorp Majorsk werd luchtdoelgeschut gebruikt, die bij het dorp Zajtseve werden bij wijze van provocatie beschoten met geweren.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen aan met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers bij de dorpen Vodiane en Lebedinske. De verdedigers van de stad Avdiivka werden met geweervuur bestookt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: